Laxman ji and Sonisha ji
नमस्कार !
हजुरलाई एउटा प्रश्न सोध्न खोजेको थिएँ।
मैले काम गर्ने रेस्टुरेन्टमा TFN declaration form भरेर पनि दिएको छु, तर owner भन्छ ” you don’t need to pay tax , we pay it.” अनि पैसा सबै cash नै दिन्छ। अनि बैंकमा पैसा हाल्दे भन्दा हाल्दिदैँन। “no worries मेरो अकाउन्टेन्टले सबै मिलाउछ” भन्छ।
यसो गर्दा मैले tax मा काम गरेको रेकर्ड देखिन्छ त ATO मा? फुल टाइम 60hr / week पाको भएर छोड्न मन पनि छैन। सबै dish हरु आफुले cooking गर्ने भएर बानी पनि परेको छ , तर TAX को कुराले पछि PR अप्लाइ गर्ने बेला समस्या आउँछ कि जस्तो लाग्छ। बरु राम्रो 3 स्टार होटलमा काम पाको छ बरु थोरै घण्टा भएपनि त्यतै गर्दा राम्रो होला जस्तो लाग्छ। के गर्ने होला? यो जिज्ञासाको उत्तर पाउन पाए एकदमै आभारी हुने थिंए।
Thank you so much Laxman ji for quick response.
1.pay slip mageko maile , accountant lai bolaunu parxa, aaeko charge linxa, tei pani kaam ma join vako balla 3 month vako xa vanchha. Pay slip ta weekly generate garna milne hoina ra ?
2. Superannuation ko ta kurai gardaina. kunai staff le pani sodh khoj ni gardaina . Ma sodhxu bholi super ko barema.
3. Super ko account employer ko account vako bank ma account kholnu parxa ki aafnai bank ma kholda hunchha hola ? tesko barema pani video banaunu hola la…
thank you sir. 11:30 vayo nidaisaknu bhayo hola, good night. malai answer bholi reply garnu bhayepani hunxa. Thank you again for quick response