Laxman ji and Sonisha ji
नमस्कार !
हजुरलाई एउटा प्रश्न सोध्न खोजेको थिएँ।
मैले काम गर्ने रेस्टुरेन्टमा TFN declaration form भरेर पनि दिएको छु, तर owner भन्छ ” you don’t need to pay tax , we pay it.” अनि पैसा सबै cash नै दिन्छ। अनि बैंकमा पैसा हाल्दे भन्दा हाल्दिदैँन। “no worries मेरो अकाउन्टेन्टले सबै मिलाउछ” भन्छ।
यसो गर्दा मैले tax मा काम गरेको रेकर्ड देखिन्छ त ATO मा? फुल टाइम 60hr / week पाको भएर छोड्न मन पनि छैन। सबै dish हरु आफुले cooking गर्ने भएर बानी पनि परेको छ , तर TAX को कुराले पछि PR अप्लाइ गर्ने बेला समस्या आउँछ कि जस्तो लाग्छ। बरु राम्रो 3 स्टार होटलमा काम पाको छ बरु थोरै घण्टा भएपनि त्यतै गर्दा राम्रो होला जस्तो लाग्छ। के गर्ने होला? यो जिज्ञासाको उत्तर पाउन पाए एकदमै आभारी हुने थिंए।
Namaste hajur
thank you for sharing your experience.
- tapailai payslip chai dincha ki nai?
- cash ma pay garnu illegal hoina bank transfer ko satta but tapaiko employerle tapaiko super pay gareko cha chaina, payslip dincha didaina ani tapaiko TFN number ma tax pay gareko cha chaina check garnuhola
- cash ma pay garera yi mathiko kura haru gareko chaina bhane chai sankaaspad nai dekhincha
- ATO ko website ma login garyo bhane tax, super pay gareko sabai history herna milcha
aba yo kaam garirakhne ki kaso garne tapaiko decision ko kura rahyo, but ekchoti ramrosanga research/ consult garnuhola